Main Menu

Login Form



ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ


Οδηγίες προφορικής ανακοινώσης

Οι προφορικές ανακοινώσεις αποτελούν παρουσιάσεις ανεξάρτητων ερευνητικών εργασιών οι οποίες οργανώνονται σε θεματικές συνεδρίες 4 ή 5 ανακοινώσεων από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

Ο χρόνος κάθε προφορικής ανακοίνωσης σε μία θεματική συνεδρία είναι 15 λεπτά. Μετά το τέλος κάθε ανακοίνωσης ακολουθεί συζήτηση που θα κρατήσει 5 λεπτά.

Η αίθουσα όπου θα λάβουν χώρα οι ανακοινώσεις διαθέτει υπολογιστή (με ηχεία για τη δυνατότητα αναπαραγωγής ηχητικών αρχείων) και προβολικό σύστημα. Οι ομιλητές πρέπει να έχουν μαζί τους την παρουσίασή τους αποθηκευμένη σε Memory Flash σε αρχείο Microsoft Power Point ή Acrobat Reader και πρέπει να προσκομίσουν το αρχείο με την παρουσίασή τους στην αίθουσα παρουσιάσεων το πρωί της ημέρας που έχει οριστεί η παρουσίαση της εργασίας στο πρόγραμμα του Συνεδρίου. Σε ειδικές περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη για χρήση διαφορετικού υπολογιστή από αυτόν που διατίθεται στον χώρο, καλό είναι να δηλωθεί εγκαίρως στην Οργανωτική Επιτροπή και να γίνουν οι απαιτούμενες ρυθμίσεις εν ώρα διαλείμματος για να αποφευχθεί τυχόν καθυστέρηση στο πρόγραμμα.



Οδηγίες αναρτημένης ανακοίνωσης / poster

Οι αναρτημένες ανακοινώσεις (posters) παρέχουν τη δυνατότητα στους/στις ερευνητές/ριες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ειδικές θεματικές συνεδρίες με οπτικοποιημένο τρόπο και με συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους συνέδρους.

Στο χώρο του συνεδρίου θα οριστούν θέσεις για την ανάρτηση των posters. Η συνολική επιφάνεια του poster πρέπει να έχει πλάτος 90 εκ και ύψος 1.20 εκ. Για την προετοιμασία του poster να ληφθεί υπόψη ότι πρέπει να είναι αναγνώσιμο από αποστάσεις του 1μ έως 1,5μ.

Το κάθε poster αναρτάται το πρωί της ημέρας που είναι προγραμματισμένη η παρουσίασή του και απομακρύνεται το βράδυ της ίδιας μέρας με ευθύνη των συγγραφέων. Τουλάχιστον ένας από τους συγγραφείς του poster πρέπει να είναι παρών μπροστά από το poster κατά τη διάρκεια των προβλεπομένων στο πρόγραμμα χρονικών περιόδων της ημέρας για συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους.



Οδηγίες συμποσίου και στρογγυλής τράπεζας:

Τα συμπόσια και οι στρογγυλές τράπεζες παρέχουν τη δυνατότητα παρουσίασης ερευνητικών δεδομένων σε ένα επιλεγμένο θέμα, το οποίο μπορεί να προσεγγίζεται από διαφορετικές οπτικές. Ο χρόνος για κάθε ανακοίνωση του συμποσίου ή της στρογγυλής τράπεζας είναι 15 λεπτά. Στο πλαίσιο των συμποσίων ο χρόνος για κάθε συζητητή είναι 10 λεπτά. Θα πρέπει να προβλεφθούν τουλάχιστον 10 λεπτά για συζήτηση με το ακροατήριο.

Η αίθουσα που θα λάβουν χώρα τα συμπόσια και οι στρογγυλές τράπεζες διαθέτει υπολογιστή (με ηχεία για τη δυνατότητα αναπαραγωγής ηχητικών δεδομένων) και προβολικό σύστημα. Οι ομιλητές πρέπει να έχουν μαζί τους την παρουσίασή τους αποθηκευμένη σε Memory Flash σε αρχείο Microsoft Power Point ή Acrobat Reader και πρέπει να προσκομίσουν το αρχείο με την παρουσίασή τους στην αίθουσα παρουσιάσεων το πρωί της ημέρας που έχει οριστεί το συμπόσιο στο πρόγραμμα του Συνεδρίου. Σε ειδικές περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη για χρήση διαφορετικού υπολογιστή από αυτόν που διατίθεται στον χώρο, καλό είναι να δηλωθεί εγκαίρως στην οργανωτική επιτροπή και να γίνουν οι απαιτούμενες ρυθμίσεις εν ώρα διαλείμματος για να αποφευχθεί τυχόν καθυστέρηση στο πρόγραμμα.