Main Menu

Login Form



Οδηγίες προς τους Συγγραφείς

Τα κείμενα που κατατίθενται προς δημοσίευση στο ΝΟΗΣΙΣ υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή στην Διευθύντρια Έκδοσης/Σύνταξης του Περιοδικού Καθηγήτρια κα Στέλλα Βοσνιάδου  (Τμήμα Μ.Ι.Θ.Ε., Πανεπιστήμιο Αθηνών) στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και στη βοηθό σύνταξης κα Ειρήνη Σκοπελίτη στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

1.   Τα κείμενα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, σε χαρτί Α4, με διπλό διάστιχο και περιθώρια 2,5x2,5 εκ..

2.   Η έκταση του άρθρου δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 35 δακτυλογραφημένες σελίδες, συμπεριλαμβανομένων της βιβλιογραφίας, πινάκων, γραφικών παραστάσεων, ή φωτογραφιών και περιλήψεων.

3.   Κάθε κείμενο συνοδεύεται από περίληψη 300 λέξεων στην αγγλική γλώσσα.

4.   Σε ορισμένες περιπτώσεις, γίνονται δεκτές και εργασίες στην αγγλική γλώσσα.

5.   Οι συγγραφείς πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες του Εγχειριδίου του American Psychology Association, έκδ. 1994.

  • Η πρώτη σελίδα περιλαμβάνει τον τίτλο του άρθρου, το όνομα του/των συγγραφέων, το ίδρυμα με το οποίο συνδέονται, και διεύθυνση, τηλέφωνο, fax, e-mail.
  • Τα σχήματα και οι πίνακες συνοδεύονται από σύντομο τίτλο και αριθμούνται, ξεκινώντας από το Σχήμα 1 (αντ. Πίνακας 1). Κάθε σχήμα και κάθε πίνακας παρατίθεται σε ξεχωριστή σελίδα, στο τέλος του κειμένου. Η θέση τους στο κείμενο προσδιορίζεται από το συγγραφέα με την ένδειξη π.χ. -Θέση του Πίνακα 1-.
  • Σχόλια ή διευκρινίσεις του συγγραφέα μπορούν να γίνονται σε υποσημειώσεις, οι οποίες τοποθετούνται στο κάτω μέρος της σελίδας  στην οποία εμφανίζονται. Οι υποσημειώσεις αριθμούνται με αραβικά ψηφία και δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 5 γραμμές η κάθε μία. Στην περίπτωση που εμφανίζεται βιβλιογραφική αναφορά σε υποσημείωση, αυτή ακολουθεί τον κανόνα εμφάνισης βιβλιογραφικής αναφοράς στο κύριο σώμα του κειμένου.
  • Οι βιβλιογραφικές αναφορές στο κείμενο παρατίθενται αλφαβητικά με τα ονόματα των συγγραφέων και τη χρονολογία της δημοσίευσης [π.χ. Morin, 1987˙ Piaget & Inhelder, 1974).
  • Η βιβλιογραφία παρατίθεται στο τέλος του κειμένου. Οι παραπομπές ξεκινάν από νέα σελίδα και παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά. Όσον αφορά τη μορφοποίηση της βιβλιογραφίας, τα παρακάτω υποδείγματα καλύπτουν κάποιες βασικές περιπτώσεις.

Άρθρο από περιοδικό:

Fine, M. A., & Kurdek, L. A. (1993). Reflections on determining authorship credit and authorship order on faculty-student collaborations. American Psychologist, 48, 1141-1147.

Βιβλίο:

Nicol, A. A. M., & Pexman, P. M. (1999). Presenting your findings: A practical guide for creating tables. Washington, DC: American Psychological Association.

Κεφάλαιο Βιβλίου:

O'Neil, J. M., & Egan, J. (1992). Men's and women's gender role journeys: Metaphor for healing, transition, and transformation. In B. R. Wainrib (Ed.), Gender issues across the life cycle (pp. 107-123). New York: Springer.

Περισσότερα παραδείγματα στον ιστότοπο http://www.crk.umn.edu/library/links/apa5th.htm

6.   Η υποβολή άρθρου προϋποθέτει ότι αυτό είναι πρωτότυπο και δεν έχει υποβληθεί αλλού για δημοσίευση.