Main Menu

Login Form




Η Ελληνική Εταιρία Επιστημών της Γνώσης και της Νόησης είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2004.

Σκοπός της Εταιρίας είναι η ανάπτυξη και διάδοση της γνώσης στους τομείς των Επιστημών της Γνώσης και της Νόησης. Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στους στόχους της Εταιρίας είναι:

  • Η προώθηση του επιστημονικού ενδιαφέροντος για το αντικείμενο των Επιστημών της Γνώσης και της Νόησης.
  • Η εξασφάλιση ενός πλαισίου διεπιστημονικής έρευνας, συνάντησης και ανταλλαγής για θέματα σχετικά με τις επιστήμες της Γνώσης και της Νόησης.
  • Η ενθάρρυνση της συνεργασίας στην έρευνα.
  • Η συνεργασία με ανάλογα σωματεία της Ελλάδας και του εξωτερικού σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
  • Η ενασχόληση με τα ιδιαίτερα προβλήματα (επιστημονικά, υπηρεσιακά, λειτουργικά) που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες στο χώρο των Επιστημών της Γνώσης και της Νόησης
  • Η ενημέρωση και η επιμόρφωση των φοιτητών των επιστημών της Γνώσης και της Νόησης.

Το τρέχον Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας απαρτίζεται από τους:

Πρόεδρος: Ειρήνη Σκοπελίτη, επικ. καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία.

Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Μουτούσης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Γενική Γραμματέας: Σμαράγδα Καζή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου

Ταμίας: Στέλλα Βοσνιάδου, Ομότιμη Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μέλη:

Πέτρος Α. Μ. Τζελεπίδης (Petros A. M. Gelepithis), ex University Professor, AI & Cognitive Science, Independent Scientist/Scholar.

Αφροδίτη Παπαϊωάννου, Διδάκτωρ Γνωσιακής Επιστήμης, ΕΚΠΑ - Laboratory for the Studies of Human Relations, Athens, Greece.


Η Ελληνική Εταιρία των Επιστημών της Γνώσης και της Νόησης συνδέεται με τη διεθνή Cognitive Science Society, με την οποία συνδιοργάνωσε το European Cognitive Science Conference (EuroCogSci 07), 23-27 Μαϊου 2007, στους Δελφούς.